PŁATNOŚCI ZA OBIADY

 
 

Proszę dokonywać płatności za obiady  na poniższe konto:  MBDJ Spółka z o.o. Poznań   Santander Bank

  52 1090 1346 0000 0001 4032 1602

  W przelewie proszę wpisać imię i nazwisko dziecka a także klasę

Cały zestaw      11 zł. * 21 dni = 231 zł.

 Drugie danie      8 zł. * 21 dni = 168 zł.

 Zupa                    4 zł. * 21 dni =   84 zł.

 Kompot               1 zł. * 21 dni =  21 zł.

 

 

 

JADŁOSPIS SZKOŁA

 

DATA:  15.03.2021 – 19.03.2021

 

 

 

 

 

 

Kaloryczność jadłospisu

OBIAD

Poniedziałek

Energia : 688 kcal

Białko: 21.36 g

Tłuszcz: 22.67 g

Węglowodany ogółem: 98.32 g

Kolorowy kociołek z mięsem mieszanym, ziemniakami i lubczykiem (300ml) 9

Ryż na mleku z prażonym jabłkiem z brzoskwinią (200g) 7, woda niegazowana

Wtorek

Energia : 718 kcal

Białko: 23.84 g

Tłuszcz: 25.76 g

Węglowodany ogółem: 93.44 g

Zupa koperkowa z zacierką na wywarze warzywnym (300ml) 1,3,9

Pieczeń z szynki w sosie własnym (150g), kasza jęczmienna pęczak (120g) 1, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka (100g), woda niegazowana

Środa

Energia : 737 kcal

Białko: 32.46 g

Tłuszcz: 29.97 g

Węglowodany ogółem: 82.29 g

Krem dyniowo-pomidorowy na wywarze warzywnym z grzankami (250ml) 1,9

Pałka z kurczaka w warzywach (200g), ziemniaki gotowane na parze (200g), woda niegazowana

Czwartek

Energia : 697 kcal

Białko: 29.68 g

Tłuszcz: 22.46 g

Węglowodany ogółem: 90.62 g

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze warzywnym (300ml) 9

Dorsz smażony w panierce z dodatkiem płatków owsianych (80g) 1,3,4, ryż parboiled (120g) 1, mizeria w sosie jogurtowo-śmietanowym (100g) 7, woda niegazowana

Piątek

Energia : 706 kcal

Białko: 25.37 g

Tłuszcz: 38.71 g

Węglowodany ogółem: 62.36 g

Krem z zielonych warzyw z dodatkiem mleka na wywarze mięsnym z pestkami z dyni (250ml) 7,9

Kluski kładzione – wyr. wł. kiszoną kapustą, tarta marchewką I okrasą (250g) 1,3, woda niegazowana

Liczbą oznaczono alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 (lista alergenów zamieszczona obok)

Zastrzega się możliwość wprowadzenia zmian do jadłospisu